Sider

mandag den 21. februar 2011

Dyr og antroposofi

Udover boligsituationen i sthlm, er det store emne i de svenske aviser i øjeblikket ulvejagt (varg). I 2010 blev det tilladt at jage ulve ved licens, dette har medført en masse protester, da bestanden ikke er særlig stor. Problemet er bare, at ulvebestanden er ramt af indavl, og der er brug for nyt/udenlandsk blod. Her bliver der bla. kigget mod øst, mod den russiske bestand. Som dansker, hvor de vildtlevende dyr i den danske natur, ikke er særlige vilde, er det meget fascinerende at læse og lære om.

Lossen. Foto lånt fra www. de5 stora.se
 Jeg undersøgte lidt nærmere, og faldt over denne hjemmeside, som beskriver de 5 store rovdyr http://www.de5stora.se/ Udover ulve i skoven lidt vest for byen, er der også blevet observeret et los-par med store unger, som desværre er forsvundet, og myndighederne er meget bekymret for om dyrene er blevet ofrer for krybskytter.
Indtil videre har der dog ikke været nogle rovdyr hos os, det sidste dyr der er observeret her på tomten, er en hare.

Mogens og Peter var ude en aften og stå på langrend, på en lysløjpe. Hvor de kunne konstatere at de hverken kunne dreje eller bremse, og Mogens mente han havde "bag-glid" i sine ski. Så indtil videre tror jeg ikke, de er konkurrenter til hverken NF eller NS.
Lørdag tog vi først ind til Loppis hos Lions Club, for at se om de havde ski til Viola, men de var helt udsolgt, til gengæld var der nogle fine tallerkner og en lille sød juleengel, og en masse andet godt. Jeg skal helt sikker tilbage UDEN børn, og stå på hovedet i kasserne.

Bagefter tog vi til Domarudden www.domarudden.se, hvor Peter og Mogens tog en tur på ski og Viola og jeg tog en tur rundt på skøjter. Endnu en smuk smuk dag, med klar himmel og strålende sol, og ca minus 10 grader.

Kulden generer mig ikke, måske bortset fra når vi skal ryge vores 2 daglige cigaretter om aftenen. Men samtidig er det helt utroligt fantastisk at stå og ryge i måneskin, i minus 18 grader, og sneen glimter som diamanter.
Søndag tog Mogens ud på en tur på ski om morgenen, i mens vågnede vi andre stille og roligt. Det havde været en skøn tur på ski, hvor han kun havde mødt en anden skiløber, så snart jeg får mig et par ski, så tager jeg nok også med.
NSØ (norsk søster) lavede for mange år siden, nogle meget fine akvarelmalerier, som hun havde lagt ud i frosten, og der var derefter mærker af iskrystaller. Dét har jeg forsøgt at gøre efter flere gange, uden held. Også måtte jeg jo spørger hende. Det var tilsyneladende farverne der blev brugt  der gjorde forskellen. Det var nogle særlige Rudolf Steinar farver www.stockmar.de . Jeg gik i gang med at søge og Google, og kom frem til en et område i Ytterjärna, syd for Stlhm, bl.a med en butik, med et seminar og med nordens eneste sygehus, hvor  konventionel medicin bliver benyttet sammen med antroposofisk medicin. Så derned måtte vi naturligvis. Altså ikke på sygehuset, men til området.
Målet for vores tur levede fuldt ud op til vores forventninger, alle bygninger var meget gennemførte i den klassiske Rudolf Steinar stil og farver. Butikken havde alskens skønne ting, som sten, farver, legetøj. Vi fik købt nogle akvarelfarver og nogle bivoksfarver, og et stykke sæbe der var til at vaske nisser med, og brugte man sæbet blev man i godt humør. www.antroposofi.info
Efter indkøb gik vi forbi cafeen i Kulturhuset, og fik frokost, og aftalte at bagefter skulle vi køre forbi Saltå Kvarn www.saltakvarn.se , for at se deres butik.   Deres produkter er primært mel og kerner  - deres brød ville få Claus Meyer til at dåne. Butikken havde desværre udsolgt af bagesten, men vi skal helt sikkert ned i området igen, det er endnu et besøg værd.
Weekendens vejr har været koldt og klart.
Dagens navn er : Hilding

2 kommentarer:

Line borring sagde ...

Man kan i sandhed sige til jer: ud på tur, aldrig sur

Camilla sagde ...

@Line, indimellem kan vi godt være lidt sure, selvom vi er på tur! :-)