Sider

torsdag den 10. februar 2011

Tilpasse sig

Er så imponeret over hvor hurtig børn egentlig falder til. Viola er allerede begyndt at forstå svensk, og der er kommet nogle få svenske ord til. Hun synger en masse svenske sange i sin förskole, og dem synger hun gerne herhjemme. Har overværet flere af deres "sangsamlinger", og det lyder mere end nuttet når de små børn synger på svensk.
Peter er faldet godt til i sin nye skole, selvom det har været hårdt. Især fordi han har haft en tung bagage med sig, fra den danske skole. Han har været meget bekymret om,  hvordan han skulle opføre sig, klæde sig osv. For som han sagde , så havde han, i den danske klasse længe forsøgt IKKE at være sig selv, også er det svært pludselig at være sig selv.
I hans danske klasse var der store problemer med mobning, det gik ud over nogle få, men resten af klassen led under det. Vi har talt meget om der herhjemme, men var ikke klar over, så stor en påvirkning det har haft på Peter.(dette er skrevet med tilladelse af Peter). Men Peter siger, at i den nye klasse taler de sammen på tværs af grupperne, og de har respekt for hinanden, selvom de er forskellige  -og det er en stor lettelse for os. Hermed også en opfordring til, at oplever I noget som ligner mobning, så går noget ved det, med det samme!

Det var dagens seriøse indslag, og jeg vil nu leve op til bloggens overskrift, og skrive lidt om vejret.
I dag sne og overskyet. Solen går op 3 min. før end i Kbh, men 45 min. tidligere ned. Så jer i DK, har stadig lidt mere dagslys end os.

Dagens navn  : Gunborg og Gunvor
Dagens musik: James Blake - Køb den, meget meget behageligt musik.

1 kommentar:

hillyand sagde ...

det er så dejligt med dine indslag Camilla, især nu hvor jeg har oplevet tingene, ja Viola er lærenem, ja og Peter er måske en lille smule trykket men det klare han fint tror jeg. Flot