Sider

onsdag den 2. november 2011

Höstlov

....eller höst " looooove " som Mogens siger - og en bedre start på vores fælles ferie, kunne  vi næste ikke få.  Peter og jeg tog til Stan, hvor vi skulle til et arrangement i konserthuset .

Med nød og næppe klarede vi at være der til tiden, også gik et lille foredrag om stedet igang. Rettet mod teenager-  og evt. selskab, det var her jeg kom ind i billedet. Derefter fortalte vores guide, som berettede meget levende, om det stykke vi skulle høre bagefter Le sacre de Printemps (Våroffer) af Igor Stravinsky, udført af Kungliga Filharmonikerna. Til vores held, var Filharmonikerna forsinket i at øve, så vi fik lidt ekstra rundvisning, og så bl.a de rum de kongeliges værelse.
Peter deler stol med de kongelige

De kongelige gemakker


Endelig kunne vi komme til at høre Le Sacre de Printemps, og det var hårrejsende fantastisk, også selvom der blot øvede sig til aftenens forestilling. Programmet var dog lidt stramt, så vi måtte gå før tid, da vi skulle mødes med Mogens og Viola og skulle i biffen.
Filharmonikerna i fuld sving

Vi skulle se Arietty, en tegnefilm lavet på samme studie som Hayao Miyazaki, og den kan kun anbefales. Samme underfundige univers som man kender det, fra f.eks Min Nabo Totoro.
De berømte højhuse ved Sergels Torget

Al vores aktivitet  foregik på Hötorget - her er Filmstaden Sergel

Koncerthuset set udefra

Hötorget er lidt noget gøgl, men også festligt

Vi sluttede af med en tur på café
Nu begynder nedtællingen til besøg fra Danmark, som vi glæder os til, og mon ikke osse' de har Pinocciokugler med !! ?

1 kommentar:

hillyand sagde ...

måske hvis man har sendt bl.a søde brev med tegninger og rejsebeskrivelser og meget andet, ja ja vi får titta