Sider

onsdag den 9. november 2011

Nyt yndlingsdyr

Jeg kan ikke rigtig beslutte mig, hvad der skal være mit yndlingsdyr, efter besøget i Järvzoo , men det kunne  godt være fjeldræven med sin tøndeformet krop, og lange tynde ben. Eller måske sneuglen, fascinerende hvor meget de kan dreje hovedet.

På vejen til Järvzoo, kom vi forbi et par spejlblanke søer


selvportræt

Hele formålet med turen, og overnatning, var at vi skulle besøge Järvzoo og rovdyrscenteret De 5  store, som er en del af området. Og det var hele turen værd. Både centeret, hvor vi fik en masse god info, om dyrene og mennesket, og selve parken. Hele vejen igennem parken, er der bygget et fortov, sådan at det er nemt at komme rundt, men det ligger midt ude i skoven, så dyrene går næste i deres naturlige omgivelser.

bjørnemenu


Rovdyrscenteret, med kig til ulve

Et spil

Så høj kan en bjørn blive, når den står på bagben


Vi var næsten de eneste gæster kl. 10, og havde hele rovdyrscenteret for os selv, og kunne virkelig boltre os. Bagefter gik vi ud i parken, og det allerførste vi så var en flok ulve. Et rigtig flot dyr, og man ser tydeligt, at ulven er stamfader til alle hunde.

Det vildeste rensdyrgevir jeg har set.


Der var en hytte med grillplads og borde

Man får lidt fornemmelsen af, at lige om lidt så angriber de. Det gør ulve dog meget sjældent - ofte er det f.eks en løsgående hund, der er årsagen til angrebet.

Stemning var helt eventyragtig, med tåge og dis

Det var godt nok også ret så koldt

Forsøger vist at få Mogens, til ikke at tage foto i frøperspektiv

Jærven - se de fantastiske poter. De er så brede, at de kan løbe oven på sneen, og dermed løbe en
 ren op og fange den


Derefter gik det ellers gennem Parken, og pludselig var der  gået 4 timer, og vi var alle enige om at her ville altså rigtig gerne komme igen.

Selvom vi skulle hjem, så var ferien heldigvis ikke overstået - og dagen efter kom der besøg fra Danmark, og de havde både pinocciokugler, pålægschokolade og en Fætter Kras  (ost) med. Vi fik vist gæsterne, min mor og hendes kæreste, omgivelserne, og de var selv på tur til Stan, for at se lidt på den.


Viola i sit rette element, nemlig når hun kan kommandere rundt!!

Ingen kommentarer: