Sider

torsdag den 15. december 2011

Ren julehygge

Turen gik til Skansen i weekenden, for der havde vi hørt skulle være byens bedste julemarked. Ud over alle dyrene, og de fine omgivelser, så var det rigtigt, julemarkedet var virkelig godt. Absolut ingen kræmmermarked-lort, bare lækre (og dyre) sager og delikatesser. Til frokost fik vi en omgang Tunnbrödstrutt m. mos och älg. En slags tortilla rullet til et kræmmerhus, bunden fyldt op med kartoffelmos, og på toppen elgkød og multebær...uhmmm.


Vi er lige ankommet, og Peter ligner allerede en der fryser. Straffen for at vokse ud af sine støvler.

Vi tog bjergbanen derop


De dejligste fåreskind - i baggrunden hånddyppet stearinlys. Her fik jeg købt et hellig 3 kongerslys, som nu skal bruges juleaften.



Der er gang i dansen rundt om træet.

Ind imellem vi gik og så på boderne, så tog vi også en tur rundt om juletræet, der var levende musik og en masse børn og voksne der dansede med. Egentlig ret nødvendigt for at holde varmen, da det var virkelig koldt.

Da vi forlod Skansen var der helt mørkt, og de mange værksteder var ved at lukke ned.




Peter, Viola og jeg skulle ind og se Nøddeknækkeren (Nötknäpperan hø hø hø) i Operan, mens Mogens hellere ville juleshoppe.

Operaen




Jeg var lidt spændt på, hvor hyggeligt det egentlig ville være. For chancerne for Peter synes det var virkelig kedeligt og Viola synes det tog for lang tid, var absolut til stede. Men begge 2 var ret begejstret for det - og Viola dånede næsten, da de yndigste "snefnug" kom trippende ind på scenen.



Foto lånt fra nettet


Begge dansede også ivrigt ballet, da vi kom hjem - så ivrigt at Peter (Antons) bukser revnede .

Ingen kommentarer: