Sider

onsdag den 2. marts 2011

Ferie!

Så er sportsloven skudt i gang ( vinterferie)! Peter har været hjemme siden mandag, og Mogens og Viola har fri torsdag og fredag. Planerne er " ud på tur, aldrig sur", som de (norsk søster) siger i Norge - hvorhen og hvordan ved vi ikke.

Peter og jeg tog en tur til Sthlm mandag, først var vi på Naturhistoriska Riksmuseum (www.nrm.se) . flot og pompøs bygning, som blev skæmmet af at der var en pølsebod, uden for hovedindgangen, fuldstændig plastret til med reklamer og med høj musik. Skulle man ikke have lyst til at spise på museets café, og være ved at dø af sult LIGE når man kommer ud, ja så er det naturligvis rart at man kan snuppe en korv.

Selv museet var et af de bedst museer af den art, jeg nogensinde har oplevet. Et væld af udstillinger, som tilgode så alle aldre. Masser af aktiviteter vi kunne prøve, samtidig med at vi lærte en masse. Bl.a en stor udstilling om mennesket (hjerne, hjerte, celler osv). Vi sluttede af i afdelingen "svensk natur", super lærerigt for sådan nogle indvandrer som os.

Bagefter var der shopping og hygge i centrum. Vi skulle bl.a opdrive navnet på en parfume fra www.byredo.com  - Svensk mærke, som laver ret lækre parfumer.

Da vi var ved at være godt trætte i benene, vendte vi snuden mod stationen, på vej derhen kom vi forbi den kirke hvor Oluf Palme er begravet. Lige præcis den dag, var det 25 år siden Oluf Palme var blevet dræbt, og det blev højtidlig holdt mange steder. Ved hans grav defilerede svenskerne forbi, lagde en rose og mindedes ham.  Det var meget rørende at opleve, og det gav os et godt indblik i, hvor stor en betydning han havde og har for det svenske folk. Måske forstærket af at mordet ikke er blevet opklaret?

Nu vil jeg gå igennem Dagens Nyheter, måske er der nyt om at ulven er kommet tættere på. I lørdags havde en kvinde i Rimbo, siddet og drukket sin morgenkaffe, og en ulv var kommet listende forbi i hendes have. Rimbo er 25 km herfra. Jojo we 're living on the edge of life!

Nat.his museum m. pølsebod

Fosiler m. de fineste aftryk af blade.

Sabeltiger



Indgangen til udstillingen om mennesket


Jeg står med hovedet inde i et hjerte, og tager billedet


Peter og et hjerte


De har mange skægge ord her i SE. Igelkott er pindsvin


Peters yndlingsur


Oluf Palmes grav.




2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære Milla
Hvor lyder det bare interessant med nat. mus. Det må vær et must når jeg engang kommer for det kolde nord.
Knus og god weekend Lis 4711

Camilla sagde ...

Kære 4711, Det er så meget et must,sammen med rigtig meget andet spændende. knus C