Sider

tirsdag den 19. april 2011

Påsken

Er liiige om hjørnet, og optakten rent  vejrmæssigt har været forrygende.
Vi kan se frem til besøg fra DK, først kommer nevø Frank i aften, og resten af hans familie kommer torsdag, dvs min søster og hendes familie. Med sig har de forhåbentlig pinocchio-kugler og pålægschokolade. Og min søster mente også at de skulle tage noget vin med, for det er jo så dyrt her i Sverige. Nok ligesom at en halv agurk i Norge, koster kr. 50 :-) Men vin kan vi altid bruge, så vi klager ikke.
Hvad påsken kommer til at bestå af, er ikke helt afklaret, men det bliver nok noget med noget påskefrokost, en tur til Sthlm, og en tur på loppis. Derudover slappe lidt af, og nyde det danske besøg. Både Peter og Viola glæder sig til at se deres kusiner og fætre.

Skærtorsdag er ikke en helligdag her i SE, men der sker alligevel noget anderledes. Nemlig at de svenske børn klæder sig ud som påskkärring (påskekælling/heks) - En gammel tradition, hvor børnene går fra hus til hus, og får noget slik.

I går var Mogens og jeg inde og ansøge om ID-kort, og inden længe kan vi kalde os ret så integreret. ID-kort skal bestilles inde på Skatteverket på Sødermalm, ret umuligt at finde frem til, så vi tågede lidt rundt i et stykke tid, inden vi fandt det. Børnene og jeg blev inde i byen, for vi skulle forbi slottet og se på "tinsoldater" (Violas ord for dem). Dét var godt nok lidt af en skuffende forestilling, men rygtet siger at kommer man igen en onsdag, så er der virkelig gang i den, - og det skal vi naturligvis prøve.

En rigtig god påske til jer derude!
Årets første grill-måltid!

Ingen kommentarer: