Sider

lørdag den 30. april 2011

Idyl

Skal vi bare have glansbillede historierne og fotos fra Sverige, spørger I sikkert om. Kan det passe, at det er så pokkers dejligt i Sverige, skal vi ikke høre noget om hvordan de virkelig har det -  og vi har slet ikke hørt noget om forbuds Sverige.

Forbudene har vi ikke stiftet bekendtskab med, men nu kan politiet udstede bøder på stedet, til dem der smider  affald på jorden. Synes nu egentlig også der er mere affald her, end i Kbh. Altså ikke her på vores vej, her har de nærmeste naboer nemlig brugt hele påsken på at feje/rive/støvsuge deres haver, så der ikke er et eneste blad tilbage.

Vi synes fortsat her er dejligt, og nyder huset og haven og omgivelserne. Men det er klart, at der er nogle afsavn, som at vi bor langt væk fra familie og venner og i det hele taget vante omgivelser. Samtidig er det spændende at bo i et land, som vi kan udforske. Sverige burde jo ligne Danmark, og det gør det også på mange områder, men slet ikke på mange andre områder, og det er dér, det er spændende og udfordrende.
Hverdagen er den samme, med tryghed og hygge  - men også trivialiteter og skænderier. Jo jo selvom vi bor pænt, kan vi godt skændes.

Jeg søger aktivt arbejde, og har hele tiden et par ansøgninger ude. Der er en del at søge, så på et tidspunkt regner jeg med, at der er bid.  Jeg halter bagefter med det skriftlige svenske, men er heldigvis begyndt på svensk 2 gange om uge, og det er rigtig godt at få noget teori på også.
- Mogens er næsten faldet helt til i sin afdeling, han skulle lige vænne sig til en times! frokostpause og de mange kaffepauser. (life is hard)
- Peter har haft det svært, som jeg tidligere har beskrevet. Men nu lysner det, og han er  ved at føle sig godt tilpas i sin klasse. I morgen kommer de alle til "dansk kalas" (røde pølser og lagkage). Peter glæder sig, og det gør vi også. Det bliver godt at se Peters venner, og måske høre ham tale svensk.
- Viola hygger sig, nyder haven som det skovbarn hun er. Hun har fortsat sin bedste veninde Evelina, som hun også er kommet i klasse med.

Konklusionen må være, at vi faktisk har det  godt - og ikke fortryder det vi har gjort. Også selvom vi indimellem savner DK!

2 kommentarer:

Peter Borring sagde ...

korrekt!!

Anonym sagde ...

Idyl! Ja eneste minus ved at bo i udlandet ER netop savnet af familie og gamle venner og veninder.
Kh. Lotte i BA