Sider

fredag den 6. maj 2011

Nu også med ID-kort

Onsdag var den store dag, hvor Mogens og jeg fik lov at hente vores ID-kort. Nu mangler vi bare en ordentlig omgang snus under overlæben, og så er vi fuldbyrdede og totalt integreret svenskere, og bliver nød til at ændre vores navne til hhv. Borring-Svensson og Balle-Svensson.


ID kort - Fik tilføjet 2 cm til min højde, he he
 Nu skal det jo ikke være alt for nemt, det der med et ID-kort, og derfor er der lavet et snedigt system for at ansøge om det. En af vores venner bosat i Thailand, mener forøvrigt at Sverige har kopieret det thailandske system!
Men here goes:
1. Penge skal indbetales på Skatteverkets konto, og da man i vores bank , Swedbank, ikke kan få internetbank uden ID-kort, måtte vi møde personligt op i banken. Og HUSKE at medbringe vores pas, endelig ikke kørekort, for passet var det som vi fremviste første gang vi var i banken, og i al fremtid det vi skal identificere os med.
-Husk at få kvittering med fra bank.

2. Efter 14 dage skulle pengene gerne være gået ind på Skatteverkets konto, og du drager nu ind til kontoret. For vores vedkommende midt-i-Stockholm!

3. Du trækker nummer hos Skatteverket, som henviser til en anden skranken, hvor du også får et nummer til. Her bliver du målt, dog ikke vejet - og fotograferet.

4. Du får lov at gå hjem uden ID -kort, men modtager 7 dage efter et brev, hvori der står, at du kan hente ID-kortet 5 ARBEJDSdage efter den dato, der står øverst på brevet. Husk endelig at medbringe det fremsendte brev.

5. Endnu engang har du mulighed for en tur til byen, og kan afhente dig ID-kort.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tillykke med det - her i ARG tager det ofte mel. 3-6 mdr.!!!!!

Camilla sagde ...

Oh my 3-6 måneder!!!