Sider

søndag den 25. september 2011

Skansen

Fredag havde Viola fået en fridag. Her i Sverige er 0. klasse ikke obligatorisk, og hun kan holde fri når vi synes hun skal. Viola og jeg havde besluttet at bruge dagen på Skansen. Så efter en langsom morgen, tog vi toget til " Stan" , og derefter en gåtur til Skansen, som ligger på Djurgården. Skansen er hermed erklæret for vores nye "totalt yndlings-sted". Top -hyggeligt kæmpe område, med svenske dyr og en gamle hus a la Frilandsmuseet.
Skansen er også det område, hvor der om sommeren er Allsång, som I nok har hørt om, og om vinteren skulle der være det hyggeligste julemarked. Så kommende gæster i Sverige, vær forberedt på at komme med på Skansen!! 
En stor del af området, er placeret på toppen af et fjeld, og der er en fantastisk udsigt udover byen, men bl.a Globen i forgrunden.
Derinde mødte vi en pensionist, som vi først troede fodrede egerne, som er ret så tamme og frække, men det var faktisk nogle små fugle der kom og spiste af hans hånd. Han stod og fløjtede lidt, og så kom de og spiste af hans hånd - han havde endda navne til dem. Af de mere autoriserede dyr, var naturligvis elgen -  KÆMPE dyr, bjørnen, jærven og ulven. Ulven så vi desværre ikke, den lå og gemte sig et sted.




Den by er altså fantastisk smuk

Efter indgangen, kan man vælge at tage en temmelig stejl rulletrappe op på toppen, inde i fjeldet!!



Her er det køer og geder



Udsigten til den ene side 


Elgkalv



En af bjørnene

Halløj sæl! 


Lunch

Legeplads



1 kommentar:

hillyand sagde ...

det ser rigtig dejlig us, glæder os til aat opleve Skansen, med guide